Bruidsreportage Raalte Esther en Cris

Even een verslagje over de bruidsreportage Raalte van Esther en Cris op 16 oktober 2015. Het was een thuiswedstrijd in Raalte. Erg prettig om weer eens binnen 5 minuten bij een bruid voor de deur te staan. Om 9 uur was de bruidsfotograaf van Raalte van Spontanebruidsfotos  oftewel ikke aanwezig bij de bruid. Het was een wat frisse vrijdagochtend. Maar goed dat we van tevoren een binnenlocatie hebben geregeld. Dat neemt toch een stukje stress weg als je dat achter de hand hebt. Esther stond al in de steigers toen ik arriveerde. De kapster was nog wel even druk om alles in de plooi te krijgen. Dat gaf mij mooi de gelegenheid wat detailfoto’s te maken van de ringen, de jurk, de trouwkaart en de versieringen. Ook de 2 katten van het bruidspaar (die een hele belangrijke rol in hun leven vervullen) kregen voldoende aandacht van de fotograaf. Juist die dingetjes maken de sfeer in een album. Esther en Cris hadden gekozen voor een wit Palazzo album met een foto op de cover. Na een half uurtje kon ik even door naar Cris 500 meter verderop om te kijken hoe hoog zijn hartslag was. Relaxed maar ondertussen toch wel even kijkend op z’n telefoon of hij al in de startblokken mocht. Weer terug aangekomen werd Cris ontvangen door familie en vrienden. Esther is klaar en mag de trap afkomen. Omhelzing, kus en dochterlief van amper 1 was blij dat pappa er ook weer was. Aansluitend gingen we richting Heino om in een bosrijke omgeving wat romantische foto’s te maken met z’n drieën . De kleinste vond het allemaal maar niks,  veel te koud waarschijnlijk en al die drukte. Ze zat liever bij mamma op schoot met een biscuitje bij de kachel. Vervolgens konden we door naar een verlaten fabriek om daar wat stoere foto’s te maken. We hadden ruim de tijd dus we konden nog even opwarmen in de auto. Neem voor de fotoshoot de tijd, anderhalf tot 2 uur zonder reistijd als dat in het draaiboek past. Als je moet rennen en vliegen tijdens de locatieshoot zie je dat terug op de foto’s. Als je de tijd neemt kan ik een keuze maken uit een ruime selectie foto’s zodat de mooiste en dierbaarste momenten in het album komen. Thuis konden we weer even opwarmen en een kopje koffie drinken en toen door naar het gemeentehuis in Raalte. Het begint zo langzamerhand een zeldzaamheid te worden dat ik daar kom omdat tegenwoordig veel mensen voor een alternatieve trouwlocatie kiezen. Bij het gemeentehuis was ook oude bekende Jan Oldeboer aanwezig die alles op een professionele manier heeft gefilmd. Het officiële gedeelte werd omlijst met een prachtig lied gezongen door Esther waarbij velen een traantje weg moesten pinken. Buiten stonden de kinderen onder kleurrijke paraplu’s juf Esther en Cris op te wachten. De regen en de paraplu’s gaven een knus sfeertje aan de erehaag. Met z’n allen in de Amerikaanse schoolbus richting de Zwaan voor taart en fris. Het is bij de Zwaan nog een tijdje onrustig geweest.

Esther en Cris bedankt voor jullie vertrouwen. Ik heb prettig met jullie gewerkt en ik hoop dat ik jullie een dierbare herinnering heb gegeven.

 

 

 

Laatste berichten

Waar werken wij?